+47 90 68 33 37 pgj@venatortours.no

Logg inn

Kunderegistrering

Etter at du har opprettet en konto, kan du spore betalingsstatusen din og se ordreoversikt.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft nytt passord*
Fornavn*
Etternavn*
Fødselsdato*
E-post*
Telefon*
Land*
Adresse og c/o firmanavn*
* Ved opprettelse av en konto betyr det at du aksepterer våre Betingelser og vilkår og Personvernerklæring.
Vennligst godta vilkår.

Allerede medlem?

Logg inn
+47 90 68 33 37 pgj@venatortours.no

Logg inn

Kunderegistrering

Etter at du har opprettet en konto, kan du spore betalingsstatusen din og se ordreoversikt.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft nytt passord*
Fornavn*
Etternavn*
Fødselsdato*
E-post*
Telefon*
Land*
Adresse og c/o firmanavn*
* Ved opprettelse av en konto betyr det at du aksepterer våre Betingelser og vilkår og Personvernerklæring.
Vennligst godta vilkår.

Allerede medlem?

Logg inn

Jaktlover Polen

Generell informasjon om jaktlover i Polen.

Jaktlover Polen

§-JAKTLOVER SOM GJELDER I POLEN – REVIDERT I 2012.

Dette er lover som du i det minste må kjenne til når du skal jakte i Polen, derfor har jeg dratt ut alle relevante forhold for deg som er med på drivjakt eller trofejakt i Polen! PS: Disse reglene overholdes tilnærmet aldri av noen jaktoperatør, og vi vil neppe oppleve at det kontrolleres men greit å vite at det KAN skje!

VÅPEN
Helautomatiske våpen er forbudt, halvautomater er tillatt men det er kun lov med max. 3 patroner, dvs. 1 i kammer og 2 i magasinet.
Minste kaliber er 5,6mm, og kun ekspanderende kule er tillatt. Vi bruker som fast regel at homogene kuler som eks. Barnes X i ren kobber og lignende er forbudt på drivjakt på grunn av den formidable og livsfarlige gjennomslagskraften. Bruk ordinære bly/hulspisskuler ala Oryx, Swift eller Trophy Bonded.
For jakt på villsvin, kronvilt, dådyr og muflon skal anslagsenergien være minst 2000Joule på 100 meters avstand fra munningen. Dette betyr i praksis at minste tillatte kaliber er 243.Winchester, men det anbefales kaliber fra 308 /7,62mm og oppover spesielt når villsvin er på menyen som er hardskutte.
Svartkruttvåpen er ikke tillatt brukt. Bruk av glatt våpen (hagle med slugs eller brenneke) kan brukes, men ikke på kronhjort (handyr), derfor bruker vi aldri dette siden vi jakter alle kjønn.

SIKTEMIDLER
Ved ettersøk kan det brukes lys på våpenet.
Drivjakter – det er ikke tillatt å bruke større forstørrelse enn 3 ganger, har du en kikkert på eks. 4-24 er den ikke lovlig å bruke.
Men det er et unntak. Når det skytes fra tårn, er større forstørrelse tillatt. (Sjelden relevant i Polen da vi ”alltid” står på bakken.)

SKYTEAVSTAND
Maksimal skyteavstand med åpne siktemidler er 100meter.
Ved bruk av kikkert er 200 meter høyeste lovlige avstand det kan skytes på.
Alle skudd under drivjakt (med unntak hvis det sittes i tårn) skal skytes stående.
Maksimal skyteavstand inn i drevet (mot dreverne) er 40 meter, og er kun tillatt på villsvin og rovvilt. Dersom det er sikker bakgrunn kan jaktleder bestemme at du kan skyte på lenger avstand inn i drevet – og kun i slike tilfeller kan det gjøres.
Skudd inn mot drevet er forbudt når driverne er i åpent terreng, og nærmere enn 150meter. I skog er grensen 100 meter frem til driverne.
Skudd mellom drevene ( etter at drev er avsluttet) er ikke tillatt uten jaktleders tillatelse og skal kun brukes på avfanging etter direkte ordre.

NÅR KAN DET JAKTES?

Det er tillatt å jakte en time før og en time etter solens opp/nedgang. Nattjakt på villsvin er tillatt.

HVA MÅ DU HA MED FOR Å KUNNE JAKTE I POLEN?

Du må ha med jakttillatelse fra reiselederen en såkalt ”voucher”. Europeisk Våpenpass må du ha. Begge disse må du alltid ha for å kunne ferdes i Polen med jaktvåpen.

ALKOHOL OG VÅPEN
Polen har en meget restriktiv lov gjeldende bruk av alkohol når vi har med våpen, det gjelder en null toleranse grense i praksis. Det betyr faktisk at selv under reise med våpenet, skal du være edru og selvsagt under selve jakten. Kontroll kan forekomme, selv om det er uhyre sjelden. Jaktlederne og eller reiseleder skal omgående ta jegere ut av jakten dersom de anses som ikke edru. Oppfordring, drikk og kos deg på kveldene – men med måte slik at du ikke må stå over drev påfølgende dag!
Minste kaliber er 5,6mm, og kun ekspanderende kule er tillatt. Vi bruker som fast regel at homogene kuler som eks. Barnes X i ren kobber og lignende helst ikke bør brukes på drivjakt på grunn av den formidable og livsfarlige gjennomslagskraften. Bruk ordinære bly/hulspisskuler ala Oryx, Swift eller Trophy Bonded, selv om tyske tester fra 2016 viser at eksempelvis rikosjettfaren er lik uavhengig av jaktkuletype.
All bruk av lyddemper i Polen er forbudt og må følgelig aldri brukes.

Spørsmål?

Ta kontakt ved spørsmål, bestilling, ris eller ros. Vi hjelper deg så raskt vi kan.

+47 90 68 33 37

pgj@venatortours.no


Hvorfor bestille med oss?

  • Konkurransedyktige priser
  • Support alltid tilgjengelig
  • Kvalitetssikrede jaktreiser
  • Reisegarantiordning

Nylig lagt ut

GDPR

  • test

test

test