Logg inn

Kunderegistrering

Etter at du har opprettet en konto, kan du spore betalingsstatusen din og se ordreoversikt.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft nytt passord*
Fornavn*
Etternavn*
Fødselsdato*
E-post*
Telefon*
Land*
* Ved opprettelse av en konto betyr det at du aksepterer våre Betingelser og vilkår og Personvernerklæring.
Vennligst godta vilkår.

Allerede medlem?

Logg inn

Logg inn

Kunderegistrering

Etter at du har opprettet en konto, kan du spore betalingsstatusen din og se ordreoversikt.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft nytt passord*
Fornavn*
Etternavn*
Fødselsdato*
E-post*
Telefon*
Land*
* Ved opprettelse av en konto betyr det at du aksepterer våre Betingelser og vilkår og Personvernerklæring.
Vennligst godta vilkår.

Allerede medlem?

Logg inn

Jaktlover Polen

Generell informasjon om jaktlover i Polen.

Jaktlover Polen

JAKTLOVER OG REGELVERK FOR DEG SOM SKAL JAKTE I POLEN REV. 2021.

Under følger en oversikt over de reglene du må kjenne til når du er gjest i Polen, og her  har vi samlet de viktigste momentene som KAN bli kontrollert, selv om det skjer svært sjelden må det sees som rettledende.

VÅPEN
Helautomatiske våpen er forbudt, halvautomater er tillatt men det er kun lov med maksimalt 3 patroner, dvs. 1 i kammeret og 2 i magasinet. 

Minste tillatte kaliber er 5,6mm, med ekspanderende prosjektil. Det anbefales å IKKE bruke rene kobberkuler som BarnesX og tilsvarende på drivjaktene på grunn av den formidable og potensielt livsfarlige gjennomslagskraften – vi anbefaler bly/hulspisskuler ala Oryx, Trophy Bonded eller Swift.

Når du jakter villsvin, kronvilt, dådyr (dåhjort) og muflon skal anslagsenergien være minst 2000Joule på 100 meters avstand fra munningen.

Dette betyr i praksis at minste tillatte kaliber til slik jakt er 243.Winchester men det anbefales spesielt etter jakt på villsvin kaliber fra .308/7.62 og oppover siden dette er meget hardskutte dyr.

Svartkruttvåpen er det ikke lovlig å bruke. Hagle med slugs kan brukes på villsvin, men ikke på handyr av hjort derfor brukes dette ikke under drivjakten hvor vi jakter alle kjønn.

Lyddemper – er lovlig for polske jegere fra 2019/20 men er egentlig ikke tillatt for andre jegere men….i vår områder har de godtatt bruk også av oss så ta med om du ønsker det har gått greit tidligere men vær forberedt på at det egentlig ikke gjelder oss.

SIKTEMIDLER
Ved ettersøk kan lys på våpenet brukes. 

Under drivjakter er det ikke lovlig å bruke høyere forstørrelse enn 3 ganger, så har du en kikkert på eks. 4-24 er den ikke tillatt å bruke med et unntak – som vi sjelden har. Det er nemlig lovlig dersom du står i tårn, men i Polen står vi 99% på bakken.

SKYTEAVSTANDER
Maksimal skyteavstand med åpne siktemidler er 100 meter, herunder også bruk av rødpunktsikte uten forstørrelse. Ved bruk av kikkert er 200 meter lengste avstand det er lov å skyte på.

Under drivjakt er maksimal skyteavstand inn mot drevet (mot driverne) 40 meter, og er kun lovlig på villsvin og rovvilt. Dersom det er sikker bakgrunn kan jaktleder bestemme at du kan skyte på lenger avstand inn mot drevet – kun etter slik beskjed kan det gjøres.

Skudd mellom drev (etter at drev er avsluttet) er ikke lovlig uten direkte beskjed fra jaktleder eller i nødverge, og skal normalt følgelig kun brukes til avfanging etter ordre.

NÅR KAN DET JAKTES
Det er lov å jakte en time før og en time etter solnedgang, nattjakt på villsvin er tillatt.

HVA MÅ DU HA MED DEG UNDER JAKTEN
Du må ha med en jakttillatelse fra reiseoperatøren, og stedvis også spesielt utstedte egne jaktkort for områdene. Europeisk Våpenpass skal alltid være med under jakt og ferdsel med våpen.

ALKOHOLBRUK OG VÅPEN
Polen har en meget restriktiv lov gjeldende bruk at alkohol når vi reiser med våpen, og det er i praksis en nulltoleranse for alkoholbruk. Dette betyr faktisk at selv når du reiser med våpen eks. via fly skal du være edru, og selvsagt under jakten. Kontroll KAN forekomme, selv om vi kun har opplevd det 2-3 ganger over mange år. 

Jaktleder og eller reiseleder/guide skal omgående ta jegere ut av jakten dersom de anses som ikke edru, så følg oppfordringen – drikk gjerne og kos deg på kvelden men med måtehold slik at du ikke må stå over drev påfølgende dag, her er vi nøye vi jakter ikke fulle!

Spørsmål?

Ta kontakt ved spørsmål, bestilling, ris eller ros. Vi hjelper deg så raskt vi kan.

+47 90 68 33 37

pgj@venatortours.no


Hvorfor bestille med oss?

  • Konkurransedyktige priser
  • Support alltid tilgjengelig
  • Kvalitetssikrede jaktreiser
  • Reisegarantiordning

GDPR

  • test

test